Guide: find godt, dansk bagværk

Napoleonshatte, othellolagkage, medaljer, vaniljekranse; det er blot nogen af de mange danske kager, der er højt elsket og kan findes hos ethvert bageri. Men hvad er historien bag nogle af Danmarks mest elskede kager, og hvor kan man finde dem henne?

Det elskede wienerbrød

Wienerbrød er en kage, der er kendt over hele verden. Man siger, at danske bagere har stødt på Wienerbrød i Wien, men har taget det med sig tilbage til Danmark og videre til USA. Her tog Wienerbrød landet med storm, og i dag er det i kendt som en “Danish pastry” eller bare en “Danish”. Du kan finde wienerbrød hos langt de fleste bagere, og i mange forskellige versioner. En ting er sikkert; det er et lækkert og smørbaseret stykke bagværk, som kan serveres med både glasur, chokolade, kagecreme, frugt eller sød ost.

De populære romkugler

Romkugler er en sand dansk specialitet, som ingen ligemand har uden for landets grænser. Romkuglens historie er lidt usikker, men man tænker, at de er lavet af en smart bager, der har blandet de kager, der ikke blev solgt dagen forinden, sammen med marmelade og romessens. I dag kan du få mange forskellige slags romkugler, og mange forskellige opskrifter. Et bageri i Kolding har fået titlen som skaberne af Danmarks bedste romkugle i 2022; måske bliver det også din nye yndlingsromkugle? Du kan læse meget mere om det på danmarks-bedste-romkugle.dk.

Nyd lækkert, dansk bagværk

Når du træder ind hos en dansk bager, vil der altid være mange lækre muligheder, og du kan blive overrasket over, præcis hvor mange af dem er danske opskrifter. Der er mange velsmagende danske kager med spændende historier, og det er helt klart både tiden og biden værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top