Kør bil med god samvittighed

En af klimaets helt store syndere er den motoriserede trafik. De mange diesel- og benzinbiler, der drøner rundt i hele verden, udleder hvert år en uoverskuelig mængde af CO2 i atmosfæren. De fleste mennesker er bevidste om dette, men selvom man begræder situationen, kan det være svært at vide, hvad man selv kan gøre ved det. Uanset hvad skal man jo fragte sig selv frem og tilbage på arbejde, og medmindre man bor i byen, er offentlig transport ofte ikke realistisk mulighed. 

Skift benzinslugeren ud med et grønnere alternativ

Står du i forvejen og skal have ny bil, er det værd at overveje at købe en bil, der ikke kører på fossile brændstoffer. Udviklingen inden for hybride og elektriske motorer er i de sidste år vokset eksplosivt.
Det er mange år siden, man grinte af den lidt triste trehjulede Ellert. Nu konkurrerer elbilerne på lige fod med de traditionelle biler i både fart, design og komfort, og klarer sig ofte bedre end benzinbilerne. 
Elbiler er ikke længere et særsyn i trafikken, og der kommer hurtigt flere og flere ladestandere rundt omkring i landet, så det er lige så nemt at tanke som før.
Dertil er der også mange steder parkeringsfordele for elbiler. Det er for eksempel gratis at parkere for elbiler på alle offentlige parkeringspladser i Københavns kommune, og mange steder er der også særligt designerede parkeringspladser forbeholdt elbiler.

Gå ikke på kompromis med kvalitet

I stedet for at købe en eller anden gammel skrammelkasse, der måske nok har en billig købspris, men som til gengæld skal synes i utide, er det værd at investere ekstra i et ordentligt fartøj. Både for din egen komforts skyld og for klimaets skyld.
El- og hybridbiler er den oplagte mulighed, men sværger du stadig til de fossile brændstoffer, er det stadig bedre at investere et højere beløb og købe en nyere bil af bedre kvalitet, der lever bedre op til dine forventninger til bæredygtighed. 
Med de høje afgiftspriser, der er på biler i Danmark, er det de færreste, der har rede penge til at købe deres drømmebil fuldt betalt. Derfor er det også ganske almindelig at låne penge til det store køb.
Det kan dog være besværligt at finde det tilbud, der passer bedst til lige præcis din økonomiske situation. Sammenlign billån og få et bedre overblik over dine muligheder. På den måde kan du vide dig mere sikker på, at du har undersøgt mulighederne til fulde, og du kan således være mere tryg i din endelige beslutning.
Der er gode chancer for, at du på denne måde finder en bedre løsning, så du ikke behøver gå på kompromis med hverken kvaliteten eller med klimaet. 
 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top