Spar penge på SU med 5 konkrete råd

Når man er studerende og derfor på SU, kan økonomien være en stor klods om fødderne, da den forhindrer en i at gøre de ting, man i virkeligheden har mest har lyst til. Så i denne artikel vil vi give dig vores bedste tips til at spare penge i hverdagen, selvom du er på SU.

Læg et budget

Det kan være svært at vide, hvor mange penge man har til rådighed hver eneste måned, hvis man ikke har styr på forholdet imellem indtægterne og de faste udgifter. Så vores første råd er at lægge et budget, så du kender dit rådighedsbeløb hver måned. I dit budget bestemmer du selv, inden for dit budget, hvordan du vil prioritere dine penge. Mange studerende vælger at prioritere fornøjelser og byture over mad og beklædning, og dette leder mig videre til næste punkt.

Madplaner

Madposten kan hurtigt accelerere, da man som ung ofte vælger den nemme løsning med fastfood eller impulskøbene i supermarkederne. Madposten er en af de poster, du rent faktisk kan spare penge på, hvis du planlægger dine indkøb på forhånd. Det kan derfor være en rigtig god ide at lave madplaner hver eneste uge, og så vidt muligt nøjes med at købe ind 1 gang om ugen. Ved kun at købe ind 1 gang om ugen, undgår du alle de impulskøb og fælder, der er opsat i supermarkederne for at få dig til at proppe din kurv op.
Madposten kan med fordel laves om søndagen med tilbudsavisen i hånden.

Hold øje med studierabat

Når du er studerende, er du så heldig, at der mange steder bliver tilbudt en studierabat, og dette skal du naturligvis udnytte. Dette gælder både, når du skal cafebesøg, til frisøren, i biografen eller på tanken. Der er mange penge at spare, hvis du altid lige tjekker op på, hvor studierabatten findes.
I forlængelse af rabatkoder findes der også rabatkuponer ved online shopping. Du kan fx få en rabatkupon til Belugi her.

Tag cyklen

Det næste tip vi vil fremhæve i denne artikel, er at tage cyklen noget oftere. Dette tip er først og fremmest tiltænkt københavnerne, da de på under 20 minutter, kan komme fra den ene ende at København til den anden. Dette behøver man ikke en metro eller et tog til, og det er derfor økonomisk set bedre lige at overveje, om man kunne tage cyklen i stedet for. Så får du også noget luft til din hårdtarbejdende studiehjerne.

Køb brugte ting

Studerende nu til dags går meget op i indretning og mærkevarer, men det er bare en dyr fornøjelse, hvis du hver eneste gang, du mangler noget, skal ud og investere i lækre designer genstande. Her kan det i de fleste tilfælde meget bedre betale sig at købe tingene brugt. Markedet for genbrugsprodukter er nemlig eksploderet i løbet af de seneste år, og man kan derfor gøre sig nogle gode køb. Tjek løbende Den Blå Avis eller prøv at tage til nogle af de store loppemarkedmesser. Følelsen af at have sparet penge, er meget federe end at have betalt overpris for et nyt designerprodukt.

Forhåbentlig kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan spare penge, når du er studerende og på SU. Få mange flere tips og tricks om bolig, livsstil og madvaner på quinde.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *